Socialdemokrater till attack mot de borgerliga

Nyheter Partiet vill bland annat att regeringen ska göra omfattande investeringar i infrastruktur, klimatinsatser och bostadsbyggande.
Publicerad 19 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Partiet vill bland annat att regeringen ska göra omfattande investeringar i infrastruktur, klimatinsatser och bostadsbyggande. De vill även se att ungdomar och långtidsarbetslösa prioriteras samt att pengar skjuts till i den offentliga sektorn och till kommunerna. Inte så förvånande vill de att försämringarna i arbetslöshetsförsäkringen rivs upp så att skyddet för arbetslösa åter blir vad de kallar "fullgott". Den borgerliga regeringen anklagas också för att stå handfallen när krisen fördjupas. – Regeringens påstående om en storsatsning på arbetsmarknadspolitik i vårbudgeten är en bluff. De 10 miljarder som man påstår sig satsa räcker enbart till de ökade kostnaderna i a-kassan och användas till lönegaranti i samband med konkurser. Arbetsmarknadsutbildningen tillförs inga nya resurser, heter det i ett pressmeddelande. Socialdemokraterna i Skåne protesterar också mot att de sju och en halv platser som högskolan får i vårpropositionen hamnar i Stockholm.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.