”70 är för hög fart på Ebbarpsvägen”

Nyheter – Obegripligt att myndigheterna tycker att man ska få köra så fort.
Publicerad 20 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
gör att sikten på den smala Ebbarpsvägen är begränsad. Foto: ANDERS GRÖNLUND
gör att sikten på den smala Ebbarpsvägen är begränsad. Foto: ANDERS GRÖNLUND

– Obegripligt att myndigheterna tycker att man ska få köra så fort. Vem kan ha så bråttom på den här lilla vägen? undrar en kvinna som bor intill Ebbarpsvägen. Hon berättar att hon är nervös varje gång hon backar ut på vägen från gårdsinfarten. – Min man fick kasta sig undan en bil som väjde för ett annat fordon. För några år sedan krävde de boende längs Ebbarpsvägen att vägverket skulle upphäva länsstyrelsens beslut om att maxfarten ska vara 70. Vägverket hade viss förståelse för synpunkterna och bestämde att 50 ska vara högsta tillåtna hastighet under sommarmånaderna. Detta med tanke på att många sommarturister färdas till campingen och friluftsområdet på Klinten. – Men varför ska man få köra fortare den del av året då barnen går i skolan? undrar kvinnan som bor intill vägen. Nyligen ställdes en ny gång och cykeväg i ordning. Den får beröm av alla i grannskapet. – Men körbanan har inte breddats och sikten är skymd på grund av kurvor och backkrön. Står det 70 på skylten tror många att det är fritt fram, men händer något oförutsett finns det ingen chans att stanna, säger kvinnan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.