Ovisst hur det går i badhusfrågan

Hässleholm Detta är alltså majoritetens beslut men om det också blir så vid omröstningen i fullmäktige återstår att se, om alla följer partipiskan eller det kommer att finnas avvikare.
Hässleholm • Publicerad 20 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Detta är alltså majoritetens beslut men om det också blir så vid omröstningen i fullmäktige återstår att se, om alla följer partipiskan eller det kommer att finnas avvikare. Två socialdemokrater, Mona Hilbertsson och Gunnel Persson, har tidigare deklarerat att det säger ja till ett nybygge på Österås medan partiets officiella linje är att den gamla anläggningen Qpoolen skall renoveras och rustas upp. Samtliga majoritetspartier moderaterna, centern, folkpartiet, kristdemokraterna och folkets väl har också tagit i hand på att det skall bli ett badhus på Österås. Men folkets väl har också ett vallöfte om att renovera Qpoolen att ta ställning till. Vid den enkät som Norra Skåne tidigare gjort är det inte helt klart om det blir ett ja eller ett nej då en del ledamöter är tveksamma oavsett partitillhörighet. Sverigedemokraterna sade vid enkäten nej medan miljöpartisterna Peter Groth och Helén Frick var tveksamma och vänsterpartisterna Per-Åke Purk och Anita Peterson sade nej. Men att det kommer att bli en lång het debatt på måndag kväll är helt klart, inte minst när det gäller upphandlingsform, ägande-och driftformer. Medhänsyn till ärendets omfattning föreslås också att fullmäktige initialt fattar ett inriktningsbeslut gällande det nya badhusets placering och att kommunstyrelsen samtidigt får ett antal uppdrag som i ett senare skede redovisas för slutligt fastställande. Ett av uppdragen kommer bland annat att vara att utarbeta förslag vilka funktioner och vilket innehåll det nya badhuset skall innehålla.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.