Vill ha lika skatteuttag

Markaryd I ett välformulerat brev av ordförande Lennart Karlsson pekar SPF bland annat på en rad svikna historiska löften.
Publicerad 20 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

I ett välformulerat brev av ordförande Lennart Karlsson pekar SPF bland annat på en rad svikna historiska löften. "Redan vid förra krisen, i början av 90-talet, fick pensionärerna bära en stor del av bördan, och vi har i gott minne Göran Perssons löfte att det "skall betalas tillbaka krona för krona". "Tyvärr har det löftet inte infriats, varför den månatliga pensionen har åderlåtits med 1 000 kronor/månad", skriver SPF. Som tar upp både gamla och nya försyndelser mot landets pensionärer. Bland annat att pensionskapitalet urholkats rejält och att bara arbetande fått del av nuvarande regerings skattesänkningar. "Ingen annan grupp i samhället har fått vidkännas sådana inkomstförändringar som pensionärerna", skriver de. Och hemställer därför hos ministrar och riksdagsledamöter om en rad insatser de anser måste till. "Uppskjutning av den så kallade bromsen". (När fonderna nu urholkats, har Försäkringskassan beslutat införa en broms som ger lägre pensioner). "Lika skatteuttag för pensionärer och löntagare". "Kompensation för 90-talets åderlåtning". Och "höjning av pensionerna".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.