Fler gräsbränder i trakten

Markaryd På måndagseftermiddagen drogs larm om en skogs/gräsbrand i Strömsnäsbruk.
Publicerad 21 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

På måndagseftermiddagen drogs larm om en skogs/gräsbrand i Strömsnäsbruk. En brand hade uppstått i område med äng och skog mellan Sunnerbogatan och Grönadalsvägen, och det brann med öppen låga när strömsnässtyrkan kom till platsen. Runt 900 kvadratmeter brann av skog och gräs brann av vid tillfället. På söndagseftermiddagen blev det stort larm för en brand i Rävhult, nära Hultasjön. Med ett villabrandlarm blev det ett rejält pådrag, men det visade sig att det också här rörde sig om en skogsbrand av ett liknande format som på måndagen. I inget av de båda fallen hittade räddningstjänsten någon naturlig orsak. Både tros ha uppkommit med människor påverkan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.