Tiomila positivt för Perstorp

Nyheter Tävlingscentrum i Äktaboden är nedmonterat.
Publicerad 21 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
är mycket nöjd med kommuns engagemang under Tiomilaorienteringen den gångna helgen. "Den summa pengar vi sponsrade med har betalat sig flera gånger om med tanke på alla exponering"
är mycket nöjd med kommuns engagemang under Tiomilaorienteringen den gångna helgen. "Den summa pengar vi sponsrade med har betalat sig flera gånger om med tanke på alla exponering"

Tävlingscentrum i Äktaboden är nedmonterat. Orienterarna har åkt hem. Vardagen är åter för arrangörer, deltagare och sponsorer av Tiomila. För Perstorps kommuns del var helgen lyckad. Det menar kommunchef Mats Rydby. – Det var många som stannade till vid kommuntältet för att titta på vad kommunen hade att erbjuda i form av fritidsaktiviteter och lediga tomter. Flera var jätteintresserade och några sa att de kunde tänka sig bygga hus i Perstorp, säger han och fortsätter: – Den summa pengar vi sponsrade med betalade sig flera gånger om med tanke på alla exponering i tv, radio och tidningar. Perstorp sponsrade med 125 000 kronor plus mantimmar och en särskild informationsbroschyr som togs fram för att lotsa deltagarna rätt i kommunen. Tiomila också medfört en ökad vi-känsla i kommunorganisationen. – Ja, vi hade en lång process för tävlingen där vi jobbat med planering, bemanning och hur kommunens skulle presenteras. Engagemanget har varit stort bland politiker och tjänstemän. Vi ska nu utvärdera arbetet för att ta lärdom inför våra bo- och näringslivsdagar i september, säger Mats Rydby. Perstorp har även fått förfrågningar från nästa års arrangörskommun, Finspång, om tips och idéer. Och innan Tiomila avslutas helt ska kommunen även visa sin uppskattning till arrangörerna. – Det var en fantastiskt tävling och när allt utvärderats ska vi spika en tid då vi på något sätt ska visa vår uppskattning till dem som står bakom arrangemanget, säger Mats Rydby. När beslut togs i fullmäktige i november om att avsätta pengar till Tiomila var oppositionen något kritisk. Men så här i efterhand är man också positiv till utfallet. – Det vi var emot var det att kommunen bara skulle skänka pengar. Vi menade att man borde uppvaktat fler företag om sponsring. Själva arrangemanget som sådant var vi inte emot., säger Arnold Andréasson (C) som dock själv inte var på plats i Äktaboden. – Nej, men jag följde det på tv. Vilket innebar att han (och övriga tittare) med jämna mellanrum fick se tv-rutan fyllas med Perstorps kommun logotyp som visades då löparna kom in på upploppet. – Ingen kan nog säga att Tiomila varit negativt. Många har nog fått med sig en positiv bild av Perstorp, säger Arnold Andréasson.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.