Ändrat på Denningarums gård

Nyheter Besök vid Sissas stuga ett par km bort läggs in som en helt ny aktivitet med cykling.
Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Besök vid Sissas stuga ett par km bort läggs in som en helt ny aktivitet med cykling. Nu knyts stugan och gården så att säga samman för första gången. Det blir också fler och tuffare aktiviteter i Ladan, guidade vandringar med lamadjur i skogen, utökad satsning på bryggbåtar samt chans att åka efter stora ardennerhästar. Helt nytt är en stor visningsträdgård med både frukt och bär. Ulf Ivarsson håller i denna. Här kommer att ha en mängd visningsväxter där; både vad gäller härdighet, sorter, smak med mera. –Detta har varit på gång ett tag, men nu är allt klart och vi kör igång för fullt nu i år, berättar Karin Ivarsson. –Det gäller att vi hela tiden kan förnya oss, om vi ska kunna få hit besökare. Nu är det 27 år sedan makarna Ulf och Karin Ivarsson öppnade Denningarums gård för allmänheten så smått. Då handlade det bland annat om majs samt om självplockning av andra grönsaker och blommor. Sedan har verksamheten vuxit hela tiden, bland annat med "Äventyret annorlunda". Under maj månad kommer många grupper och den 1 juni öppnar anläggningen för allmänheten.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.