Avgift för pendlarparkering

Hässleholm Nu nyttjas parkeringen främst som boendeparkering och av personer som jobbar i närheten.
Hässleholm • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Nu nyttjas parkeringen främst som boendeparkering och av personer som jobbar i närheten. Tio kronor per dygn och femtio kronor per vecka dygnet runt kommer det att kosta. Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig också bakom förslaget som ett sätt att förbättra servicen för pendlarna. – Det går kanske att hitta en annan och effektivare lösning framöver, påtalar kommunstyrelsens ordförande Urban Widmark (M). När pendlarna kommer på morgonen är det ofta fullt på gratisparkeringen men sedan blir det gott om plats när de boende i området tagit sina fordon och kört till respektive jobb. Avgiften kommer att gälla alla dygnets timmar. – Kommunen arbetar aktivt för att marknadsföra Hässleholm och då är det viktigt att ha en väl fungerande pendlarparkering, menar kommunchef Johan Eriksson. Tekniska kontoret ställde under 2007 i ordning 70 avgiftsfria pendlarparkeringsplatser på Tivolibacken varifrån det är mellan 4 och 7 minuters gångväg till Resecentrum samt en avgiftsfri pendlarparkering på Kvarnbacken med 80 platser. Och från Kvarnbacken är det mellan 5 och 10 minuters gångväg till Resecentrum. Beslutet om avgift måste också konfirmeras av fullmäktige.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.