Dagen då det bara var HIF:are överallt

Sport Arenan var Olympia.
Sport • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
För de elva åttaåriga HIF-grabbarna var det en stor dag på Olympia i Helsingborg. privat bild
För de elva åttaåriga HIF-grabbarna var det en stor dag på Olympia i Helsingborg. privat bild

Arenan var Olympia. Allsvenskt möte mellan Helsingborgs IF och Hammarby IF för en knapp vecka sedan. Två HIF-lag –med ett tredje i släptåg! Hässleholms IF:s knattar födda 2001 var maskotar och fick gå hand i hand med stjärnorna in på planen. Det lär ha varit allra första gången som ett lag utanför Helsingborg eller dess närhet fick denna ärofyllda uppgift. För elva små HIF-grabbar var det naturlitgvis en stor dag. –Vi fick 100 fribiljetter och åkte dit med en hel busslast, knattar och föräldrar, berättar ledaren Dan Nilsson. –De elva som fick vara maskotar, var de elva som tränat mest. I bussen lottade vi vem som skulle få gå med lagkaptenen Henrik Larsson. Det blev David som drog den vinstlotten. De flesta ville prata lite med Henke. Några tog mod till sig och ställde frågor till landslagsstjärnan. Jonathan undrade om det var sant att Henke har spelat med både Barca och United. Det kunde Henke Larsson förstås inte förneka. Viktor ville veta ifall Messi var bra när Barcelona vann Champions league. Albin var nog ändå den som fick de flesta stora spelarna som stod runt omkring och fokuserade på den annalkande avsparken, att tappa fokus för en stund och dra på smilbanden. Han tittade upp på exproffset och sa: – Henke, du är min nionde största idol. Larsson log. Och funderade nog för sig själv vilka de åtta är, som rankas högre än honom, där inne i den lille killens huvud.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.