Frida Kvinnojour får 200 000 kronor

Hässleholm – Vi ser verksamheten som viktig men vi måste också se till att budgeten håller, säger Robin Gustavsson(kd), ordförande i socialnämnden.
Hässleholm • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

– Vi ser verksamheten som viktig men vi måste också se till att budgeten håller, säger Robin Gustavsson(kd), ordförande i socialnämnden. Budgeten för föreningsbidrag ligger endast på 300 000 kronor totalt och det finns flera föreningar som ska ha del av den. Brottsofferjouren får i år 50 000 kronor, motsvarande en krona per invånare i kommunen, istället för sökta 62 500 kronor. Föräldraföreningen mot narkotika är en annan förening som får verksamhetsbidrag av socialnämnden, hur stort det blir i år är ännu inte beslutat. Socialnämnden har också beslutat att ansöka om fortsatta utvecklingsmedel hos länsstyrelsen med 1 360 000 kronor för egen del och 631 000 kronor till Frida kvinnojour för att stärka kvinnojoursverksamheten och utveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.