General och musikkår

Markaryd – Det är chefen för hemvärnet, general Roland Ekenberg som kommer hit.
Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Brigadgeneral Roland Eken-gren kommer till Strömsnäsbruk.
Brigadgeneral Roland Eken-gren kommer till Strömsnäsbruk.

– Det är chefen för hemvärnet, general Roland Ekenberg som kommer hit. Förutom att han är general, är det en mycket trevlig människa, den enda riktigt genomtrevliga jag mött på den nivån, säger Torgny Persson, chef för den lokala hemvärnskåren. Men hemvärnschefen kommer inte ensam. Med kommer också marinbaschefen i Karlskrona och ledamoten i riksdagens försvarsutskott Else-Marie Lindgren (KD). Detta förutom kommunalrådet Bengt Germundsson och en musikkår. Inför mötet passar också den lokala hemvärnsgruppen på att döpa vägen som leder till Hemvärnsgården utanför Strömsnäsbruk. Den skall få namnet regementsvägen.DAN Rosengren

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.