Gomérs blåste i SM-semin

Sport Norrevångshallen i Eslöv var nästan fullsatt.
Sport • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Tvillingbröderna Gomér gjorde en klart godkänd match i Norrevångshallen i Eslöv
Tvillingbröderna Gomér gjorde en klart godkänd match i Norrevångshallen i Eslöv

Norrevångshallen i Eslöv var nästan fullsatt. Förväntningarna var höga inför matchen, ljudvolymen stundtals stark under densamma och protesterna från publik och spelare närmast obefintliga efteråt. Godkänt för Gomérs med andra ord. –Jo, det gick jättebra faktiskt, säger Johan J-son Gomér. Man skulle kunna säga att det gick bättre för er än för Eslöv? –Ja, precis. Det var kul, mycket folk och bra tryck. Hur mycket publik ryms i Norrevångshallen? –Vet inte exakt, men det var runt 650 där och då var det nästan fullt. Var det en svårdömd match? –Den var tuff, till och från var det lite svårt, men det var inte en av de svåraste vi dömt. Vi fick bra utdelning med utvisningarna och fick med alla på båten så att säga. Hur högt rankar du detta, ni har ju dömt en del stora matcher tidigare? –SM-semi är rätt högt, det är ett stort förtroende från förbundet. Ett bevis på att man lyckats med det man har jobbat för. Vilken blir er nästa uppgift? –En ny SM-semifinal på fredag, då dömer vi Skövde–Alingsås. Sedan blir det väl beachen i Åhus i sommar? –Ja, förhoppningsvis. Och så får ni chansen i herrarnas elitserie till hösten? –Ja, vi blev nominerade till det för ett par veckor sedan. Det är fantastiskt roligt! Då blir det inte mycket tid över till Tollarp, där ni fortfarande spelar? –Nej, det har inte blivit så mycket säsongen som gått heller, vi var väl med i ungefär varannan match. Nu blir det ännu mindre och Tollarp gick upp i division tre. Men så länge de tycker det är okej så kör vi nog på. Johan och Martin tillhör Kristianstads handbollsdomareklubb, liksom Niklas Widell och Jonas Åström som på onsdagskvällen skipade rättvisa mellan Hammarby och Alingsås i herrarnas SM-slutspel. Får ni döma IFK Kristianstad nästa säsong? –Ja, det finns inga regler mot det. Vi var uppsatta att döma ett par av deras matcher i allsvenskan ivintras, men då tackade vi nej. Vi känner en del av spelarna och det är vårt eget ansvar. Däremot lär Johan och Martin J-son Gomér döma ett antal andra matcher med skånska lag inblandade. Det blir liksom svårt att undvika det, i en elitserie som kryllar av skånska lag!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.