Annons

Hässleholms VK lägger ned a-lagen

Hässleholm – Tyvärr är det så och det beror till stor del på spelarbrist men även på att vi haft mycket svårt att rekrytera ledare, förklarar Helen Persson, ordförande i Hässleholms VK.
Hässleholm • Publicerad 23 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
HVK lägger ner elitverksamheten. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
HVK lägger ner elitverksamheten. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Tyvärr är det så och det beror till stor del på spelarbrist men även på att vi haft mycket svårt att rekrytera ledare, förklarar Helen Persson, ordförande i Hässleholms VK. – Klubben kommer dock inte att försvinna men nu får vi satsa helt på ung-domarna under några säsonger. Tillströmningen av aktiva inom föreningen har varit klen under senare år men trots detta har klubben klarat sig sportsligt riktigt bra både på dam- och herr-sidan. Damlaget klarade kontraktet i division II, medan herrarna blev tvåa, efter Ystad B, i division III, under den avslutade säsongen. – Men nu är vi framme vid vägs ände och får finna oss i det, menar Helen Persson. Hon understryker dock att klubben kommer att fortleva som en ren ungdomsklubb. – Det finns ett intresse där och vi får försöka bygga på sikt och dessutom fortsätter vi vårt samarbete med KFUM Kristianstad. – Det kan ju finnas tjejer i vårt lag som vill fortsätta med sporten och då kan Kristianstadsklubben vara ett alternativ, tycker Helen Persson. Det blir också Kristianstadsklubben, som gjorde en nystart i seriesammahang 2008, som rakt över får ta HVK:s plats i damtvåan. KFUM Kristianstad vann fyran förra säsongen och har av förbundet erbjudits den vakanta platsen i damserien. – Vi är för bra för att spela i fyran, troligen för trean också, säger spelande tränaren Dodo Juhlin. Klubben har haft 15 spelare, i varierande åldrar, i truppen under den gångna säsongen. – Men i division II får vi definitivt tufft motstånd och det gör förstås matcherna roligare.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons