Karin firade sin 100-årsdag

Personligt Karin föddes i Ärla församling i Södermanland och flyttade som femåring till Matfors i Medelpad.
Personligt • Publicerad 23 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Karin Lomell fyllde 100 år den 11 april. Privat bild
Karin Lomell fyllde 100 år den 11 april. Privat bild

Karin föddes i Ärla församling i Södermanland och flyttade som femåring till Matfors i Medelpad. Pappan var rättare, jobbade för en konsul på en herrgård, och familjen följde med dit jobbet tog honom. Som 12-åring kom Karin till Småland. Hon tog så småningom anställning på ett pappersbruk och träffade Hugo, som hon gifte sig med. Makarna flyttade till Kristianstad. Hugo arbetade på Nya asfaltbolaget och Karin hade tjänst på Frimurarhotellet. Äldsta dottern Rosita, föddes 1940, och flicka nummer två, Carola, kom till världen 1947. Karin blev då hemmafru och ägnade sig åt hemmet och barnen samt matlagning, vilket hon i hela sitt liv varit mycket intresserad av. 1952 flyttade familjen till ett nybyggt område på Kaptensgatan i Hässleholm och där stannade Karin till hon blev änka för 13 år sedan. Då flyttade hon till lägenhet nära dottern Rosita i Karlsborg i Västergötland. Fram till 98 års ålder klarade Karin allt hemarbete själv. Bara det sista året innan hon flyttade till ett äldreboende, fick hon lite hjälp med att städa och handla. Karin har i hela sitt liv haft ett mycket stort handarbetsintresse och samtidigt som hon flyttade till äldreboendet skänkte hon en stor tavla dit, som idag pryder en hel vägg där. Karin har stickat, virkat, knypplat och broderat och under årens lopp har hon skänkt virkade överkast till samtliga barn och barnbarn. 100-årsdagen firades på bästa sätt. Karin hämtades med en golfbil dekorerad med skyltar och ballonger och sedan blev det mat och fika tillsammans med hennes två barn, fyra barnbarn och sju barnbarnsbarn med familjer. Karin som är väldigt pigg och har gott och härligt humör tycker om att lägga patiens, spela kort, se på tv och lyssna på radio. Släkt och vänner sätter hon högt och hon har fortfarande kontakt med en kär väninna i Hässleholm,

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.