Laxi är med i vått och torrt

Personligt Lotta Woxberg har alltid fascinerats av islänningarnas sätt att döpa sina hästar efter egenskaper eller utseende, så när hon själv blev hundägare förra sommaren gjorde hon likadant.
Personligt • Publicerad 23 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Laxi är en trogen vän. Privat bild
Laxi är en trogen vän. Privat bild

Lotta Woxberg har alltid fascinerats av islänningarnas sätt att döpa sina hästar efter egenskaper eller utseende, så när hon själv blev hundägare förra sommaren gjorde hon likadant. – Laxi betyder polare/kompis/följeslagare, säger Lotta och berättar att Laxi är av rasen Chinese Crested Powder Puff. Eller enklare, på svenska, kinesisk nakenhund med päls (powder puff). – Fast pälsen är inte så kul när det är vått och lerigt ute, men det är det värt, säger Lotta, som själv tycker om att vandra i skog och mark och som gått de flesta av Skåneledens många sträckor. Laxi följer glatt med på hennes vandringar. – Egentligen är han döpt till Mewtwo"s Legolas, men det är lite jobbigt att ropa i skogen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.