Nu är hög tid att säga ifrån

Opinion När jag går tillbaka i den svenska historien så ser jag att det vid flera tillfällen förekommit uppror, men inte skall vi behöva vara så drastiska idag?
Opinion • Publicerad 24 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

När jag går tillbaka i den svenska historien så ser jag att det vid flera tillfällen förekommit uppror, men inte skall vi behöva vara så drastiska idag? Men nog tycker jag att det finns alla skäl i världen för att visa lite civilkurage. Vi låter fackföreningspamparna å det grövsta tillskansa sig arbetarnas inbetalda försäkringspengar för egen räkning, och som jag brukar tänka, det är säkert bara toppen av "isberget" som kommer i dagen. Jag anser att hela fackföreningsrörelsen behöver göra en total omstart och då med helt nytt folk som kan skapa en hedervärd och arbetarpositiv försäkringsinstitution. Vi "tvingas" ge bankerna våra pengar att spekulera/spela och dela ut bonusar med, så även bankväsendet måste rekonstrueras till att bli just banker och överlåta spel och dobbel åt ATG, Svenska Spel och liknande företag. Sen har vi då det här med de så kallade höjdarnas egenpåhittade höga löner och bonusar. Jag menar att så länge en bra arbetarårslön ligger på runt 300 000 till 500 000 kronor så anser jag att ingen så kallad höjdare är värd mer än högst det dubbla och inga bonusar skall förekomma i företag eller institutioner där staten, det vill säga vi alla, är involverade. Ingen kan mer än äta sig mätt och matpriserna är desamma för oss alla. Varför skall sedan pensionärer som jobbat upp Sverige till vad det är idag straffas med högre skatt än alla andra? Vi har ju faktiskt fått reda oss utan alla de bidrag och sociala förmåner som finns idag. Det finns mycket mer som är "snett" i dagens samhälle, mycket som är bra också för den delen. Men bara ovannämnda anser jag vara skäl nog för att vi alla med stor kraft borde visa de styrande vårt missnöje, men jag tror vi är för menlöst fogliga och kuragelösa för att våga "säga ifrån" så de verkligen förstår att vi menar allvar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.