GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tobias Persson tar steget in i eliten

Sport Tobias Persson har gått på volleybollgymnasiet i Falköping i tre år, och var i våras med om att vinna allsvenskan med stadens volleybollag.
Sport • Publicerad 24 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Tobias Persson har gått på volleybollgymnasiet i Falköping i tre år, och var i våras med om att vinna allsvenskan med stadens volleybollag. Nu är han snart klar med studierna, och redo att ta nästa steg. Hela volleyboll-Sverige har haft ögonen på den lovande HVK-aren. Han har inte minst uppvaktats av Örkelljunga VK, som han gjorde några träningar med under jullovet i vintras. Även Linköping och Hylte har anmält sitt intresse för hans tjänster. Men till slut föll valet, kanske en aning överraskande, på en helt annan elitserieklubb, småländska Habo Wolley, som ligger två och en halv mil från Jönköping. –Habo verkar vara en trevlig klubb med stort engagemang, säger Tobias om sitt val i en kommentar på Habo Wolleys hemsida. –Klubben verkar också veta vad man vill framöver och jag tror att jag kommer att trivas bra, säger han vidare. Habo Wolley har bara tjugo år på nacken, men den unga föreningen satsar stenhårt och har en bred verksamhet. Laget är ett pålitligt slutspelslag och har även vunnit Grand Prix, som är en prestigeturnering inom svensk volleyboll. 19-årige Tobias Persson är bofast i svenska juniorlandslaget, och den 192 centimeter långe spikern anses vara en av landets största volleybolltalanger. Redan för fyra år sedan debuterade han i pojklandslaget, och efter det så har karriären bara pekat åt ett håll. En som tror stenhårt på Tobias Persson är Claes Svensson, som blev ny Habo-tränare för bara en vecka sedan. HVK-produkten och Sösdalasonen stod överst på Claes Svenssons önskelista, och det gjorde säkert klubbvalet lite enklare. Claes Svensson har de senaste åren tränat Engelholms VS, men även varit assisterande coach i juniorlandslag, där han noga kunnat följa Tobias Perssons utveckling. Claes Svensson ses dessutom som en av volleybollens skickligaste talangutvecklare. Tobias Persson beskrivs som en servemottagande vänsterspiker med bra räckhöjd (330 centimeter) i anfall. Han har även en riktigt bra bagger, vilket är ett slag som används i servemottagning eller en räddning av bollen. HVK-produkten har ställt in siktet högt i vollebollkarriären. Förhoppningen är att så småningom ta sig ända ut i det spännande proffslivet och kunna leva på sin sport. Men vi ska inte glömma att det var i Hässleholms VK:s ungdomsled, som han en gång inledde sin framgångsrika bana som volleybollspelare.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.