Sydsvenskar drev filippinsk bordell

Nyheter De gripna männen är 30 och 33 år gamla och kommer från Sydsverige, skriver Expressen.
Publicerad 25 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

De gripna männen är 30 och 33 år gamla och kommer från Sydsverige, skriver Expressen. Deras advokat uppger för tidningen att svenskarna riskerar livstids fängelse. När polisen i torsdags slog till mot bordellen hittades 18 kvinnor, varav några tros vara minderåriga, i lokalen, skriver den filippinska tidningen Sun Star. Kvinnorna kommer att kallas som vittnen när rättegången mot svenskarna inleds. En av dem, en 21-årig kvinna, jobbade som hembiträde när hon fick erbjudande om ett annat, välbetalt jobb. Hon berättar för Sun Star att hon inte förstått vad arbetsuppgifterna bestod i. När det uppdagades att hon skulle klä av sig framför en webbkamera, kände hon att hon inte kunde dra sig ur. Enligt kvinnan betalade svenskarna henne en månadslön motsvarande omkring 2 500 svenska kronor. Ytterligare fyra personer greps vid polisens tillslag. De uppges vara anställda av svenskarna. Utrikesdepartementet (UD) fick på lördagen bekräftat att de två männen sitter frihetsberövade i Filippinerna. - Två svenska medborgare greps den 23 april och häktningsförhandlingar kommer att hållas på måndag, säger Petra Hansson på UD:s presstjänst till TT. Generalkonsulatet i Manila har meddelat UD att de två männen har fått varsin advokat och jobbar för att få träffa dem. - Vi vill upprätta en direktkontakt med dem för att se hur de mår och hur de har behandlats. I övrigt följer vi rättsprocessen, säger Hansson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.