Glimåkra tog skön seger mot Sjöbo

Sport – Det här behövde vi.
Sport • Publicerad 26 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det här behövde vi. Skönt att få lite självförtroende. Vi var lite för ängsliga i premiären men på hemmaplan är vi trygga, säger Peter Håkansson som tränar Glimåkra. Glimåkras nya radarpar på topp, Nellie Persson och Veronica Persson, kommer att betyda mycket för laget. Mot Sjöbo svarade duon för samtliga mål. Efter en halvtimmes ställningskrig bröt Glimåkra ett Sjöboanfall på mitten, ställde om blixtsnabbt och anföll i djupled. Bollen gick till Nellie Persson som iskallt satte 1–0. Det var också ställningen i pausen. Glimåkra fick en kalasstart på andra halvlek. Redan efter sju minuter rundade Veronica Persson målvakten och utökade till 2–0. Glimåkra fortsatte pressa och tog över spelet mer och mer mot ett stukat Sjöbo. Nellie Persson satte trean innan Veronica Persson gjorde ytterligare två mål för hemmalaget. Christina Håkansson tröstnätade för fjolårets division ett-lag. Nyförvärven från Wä, anfallaren Veronica Persson och vänsterbacken Lina Kjellkvist signerade återigen starka insatser. Även försvararna Linn Carlsson och Malin Gunnarsson förtjänar ett omnämnande i ett stabilt hemmalag. –Vi är jättenöjda men nu gäller det att fortsätta så här mot Madesjö som slog Sjöbo med 5–1 i premiären, säger Peter Håkansson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.