ICA återkallar smittad blandfärs

Nyheter Återkallandet gäller blandfärs, 50 procent nötkött och 50 procent fläskkött, i 2,5-kilosförpackningar med sista förbrukningsdag den 29 april.
Publicerad 27 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
400 förpackningar av blandfärs sedan egenkontroll visat på salmonellasmitta. Foto: Scanpix/Arkiv
400 förpackningar av blandfärs sedan egenkontroll visat på salmonellasmitta. Foto: Scanpix/Arkiv

Återkallandet gäller blandfärs, 50 procent nötkött och 50 procent fläskkött, i 2,5-kilosförpackningar med sista förbrukningsdag den 29 april. Fläskköttet i färsen kommer från Danmark och nötköttet från Irland. Den aktuella blandfärsen kan enligt ICA har sålts i hela landet. I och med återkallelsen stoppas all försäljning av varorna i kassan. Företaget uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka den till närmaste ICA-butik, eller kontakta kundtjänsten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.