Om björnhägnet i Skånes djurpark

Opinion Jag cyklade förbi parken vid elvatiden lördagen den 18/4, det är väldigt vackert i Jularpsområdet i Höör så här års.
Opinion • Publicerad 27 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Se till att lösa frågan om ett björnhägn så att de nya björnungarna kan få finnas kvar i Skånes djurpark uppmanar skribenten. Foto: SCANPIX
Se till att lösa frågan om ett björnhägn så att de nya björnungarna kan få finnas kvar i Skånes djurpark uppmanar skribenten. Foto: SCANPIX

Jag cyklade förbi parken vid elvatiden lördagen den 18/4, det är väldigt vackert i Jularpsområdet i Höör så här års. Likheten med Österlen är slående! Fredagen den 17/4 hade nyheterna på tv pratat deppigt om björnungarnas fortsatta existens om några år. Som vanligt på helgerna var parkeringen vid Skånes djurpark fullsatt av bilar och besökare. Besökare kommer även från Danmark. "Världens största djurpark för nordiska djur", Skåne har anledning att vara stolt. Jag har "Skansen" i Stockholm i tankarna men Skånes djurpark är "vårt". I besparingstider ligger "osthyvelsbesparingar" lite här och var, så även hos det utgiftstyngda Region Skåne. Region Skåne lär bidra till Skånes djurparks drift men förväntas nu skära i bidraget har jag hört. Varför inte slå sig ihop några lämpliga bidragsgivare? Region Skåne, Skånetrafiken och Kommunförbundet för att ta några närliggande exempel. Ni lär få fortsatt bra "goodwill", bidra till helgaktiviteter för många barnfamiljer och vuxna samt hålla Mittskåne levande. Vi är många som vill ha Skånes djurpark mitt i Skåne. Bra naturreklam kan man inte få för mycket av, till denna räknas också omsorg om miljön. Behöver djurparken ett björnhägn för att ta tillvara de yngre björnarnas uppväxt, a la bonne heure, låt det bli en tillfällig engångssumma. Djurparken behöver säkert stöd för fortsatt drift likaså, med förrförra och förra årets besökssiffror på 217 000 stycken besökare är det en verksamhet väl värd att stödja och bevara.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.