Reza får mer stöd

Markaryd Eva Johnsson har engagerat sig i behandlingen av Reza Rezai under hela resan.
Publicerad 27 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Eva Johnsson och Lars Gustavsson lovade Reza allt stöd de kan ge i hans kamp för att stanna och jobba. FOTO: DAN ROSENGREN
Eva Johnsson och Lars Gustavsson lovade Reza allt stöd de kan ge i hans kamp för att stanna och jobba. FOTO: DAN ROSENGREN

Eva Johnsson har engagerat sig i behandlingen av Reza Rezai under hela resan. Lars Gustavsson sitter också i socialförsäkringsutskottet. Anledningen till besöket är att Reza nu fått nytt avslag på asylansökan av migrationsdomstolen, som bara ett par veckor tidigare sagt ja till en annan flykting med nära nog identiska förhållanden. – Vi tror ju gärna att våra regler är klara, men vi ser ju att de kan hanteras mycket olika. Dessa processer får aldrig bli nyckfulla, och vi måste gå vidare med detta. Saken är inte död, sade Gustavsson och Johnsson. Och de pekar på behovet av en förvaltningsdomstol – en som kan bedöma statliga förvaltningars beslut. – Det känns lite för mycket av lotteri i detta, och det borde införas någon form av sanktionsavgifter för förvaltningar som gör fel, säger Johnsson. De skall nu jobba vidare för Reza, och för att få ordning på de arbetstillståndregler som inte fungerar som tänkt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.