”Ska barnen betala för krisen?”

Hässleholm Utanför röda salongen i kulturhuset delade medlemmar i lärarförbundet ut flygblad med budskapet \"Låt inte barnen betala krisen\" till alla ledamöterna i kommunfullmäktige.
Hässleholm • Publicerad 27 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Utanför röda salongen i kulturhuset delade medlemmar i lärarförbundet ut flygblad med budskapet "Låt inte barnen betala krisen" till alla ledamöterna i kommunfullmäktige. – Då gällde det kravet att minska kommunens kostnader med 40 miljoner kronor. Idag har vi fått veta att sparbetinget är 60 miljoner kronor i år och 79 miljoner nästa år och hela 130 miljoner kronor år 2011. Vi talade tidigare om kris, men nu är det frågan om en katastrof, säger Ingrid Wetherlundh, förskollärare och ledamot i lärarförbundets styrelse i Hässleholm. Marianne Lundsberg, fritidspedagog och ledamot i lärarförbundets styrelse i Hässleholm, anser att det är nu det gäller att satsa på skolan. – Barnen har redan fått betala för krisen under 90-talet. Ska de betala även för den här krisen? frågar hon sig. Både Marianne Lundsberg och Ingrid Wetherlundh anser att det inte går att genomföra fler nedskärningar i förskolan, skolan eller fritids. – Vi har redan för stora barngrupper i förskolan och på fritids som det är idag, berättar Ingrid Wetherlundh. I flygbladet kräver lärarförbundet: "Att regeringen tar större ansvar för att förhindra varsel och nedskärningar" och "Att kommunerna undantar förskolan och skolan från nedskärningar". – Vi måste tänka på att barnen är vår framtid och att satsa på barnen är en god investering, berättar Marianne Lundsberg. Lärarförbundet i Hässleholm har även skickat ett vykort till ledamöterna i kommunfullmäktige med budskapet att det nu är viktigare än någonsin att satsa på skolan. Och att inte låta barnen betala krisen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.