Fem visar konst för alla

Markaryd Man brukar säga att det finns något för alla, och det är mycket giltigt här.
Publicerad 28 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
var med och hängde Bjärnumskonst i kulturhuset. Foto: Dan Rosengren
var med och hängde Bjärnumskonst i kulturhuset. Foto: Dan Rosengren

Man brukar säga att det finns något för alla, och det är mycket giltigt här. Med olika anslag, motiv, färger och former visar de fem utställarna upp nästan alla tänkbara konstvariationer. Från stränder i bleke, skogar i tillväxt, ängar i blom. Liksom en smak av italiensk renässans, från Brigitte Huhn, om än i mer abstrakt form, och med inspiration från Halmstad. Förutom Brigitte, är det Lars Lindberg, Gunnel Götesdotter, som annars ställer ut eget och andras i eget galleri, Ingmar Rimheden och Solveig Svensson som är med. Trots de många olika formerna, känns det mesta tidlöst. Även när det känns att det är trångt mellan de många verken. Och de flesta smålänningar kan här känna hur nära Smålandsgränsen Bjärnum ligger – inte minst i Solveig Svenssons fridfulla stilleben eller Rimhedens barr- eller björkskog. Och hur nära det är till havet i Lindbergs kuttrar. Eller att oändligheten är nu, i både Götesdotters och Huhns målningar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.