KFF på ”bästa” bjudhumör

Skåne/Kristianstad 4–1 kan tyckas vara siffror som talar sitt tydliga språk.
Publicerad 28 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Stefan Sandström
Foto: Stefan Sandström

4–1 kan tyckas vara siffror som talar sitt tydliga språk. Men Peter Persson målar upp bilden bakom. –Frölunda var två klasser sämre. Vi var betydligt bättre och ändå förlorar vi med 4–1. Då kan man inse vår prestation. Men sån är fotbollen, säger Persson. Frölundas första mål kom sedan KFF-målvakten Christian Fegler misslyckats med en rensning. Bollen hamnade i gapet på Anders Magnusson som tackade och placerade den i nätmaskorna redan efter fyra minuter. Kvitteringen kom efter 19 minuter. Alexander Malmström slog inlägget som Andreas "Boven" Svensson satte. – Efter 1–1 dominerade vi matchen fullständigt. Frölunda var inte över mittlinjen. Sen bjuder vi på 2–1 också, suckar Peter Persson. Efter försvarskalabalik, där mittbackarna Niclas Fischer och Andreas Nilsson och målvakten Fegler var inblandade, kunde Anders Magnusson göra sitt och hemmalagets andra mål. – Efter 2–1 fick Frölunda mycket energi medan vi tappade energi. Framåt såg det mycket bra ut för KFF som hade mycket boll och skapade chanser. Bland annat prickade Alexander Malmström stolpen och såväl Jörgen Nilsson som inbytte Patrick Nilsson brände bra lägen i den andra halvleken. I slutet av matchen kom vänsterbacken Viktor Agardius igenom men målvakten räddade friläget. Istället satte Frölunda 3–1 och 4–1 på tilläggstid. Göteborgarna kostade också på sig att missa en straff. – De spelade sin inte till en enda målchans. De skapade en egen chans på hörna men annars var det vi som bjöd dom på allt. Då blir man straffad. I tvåan var lagen så dåliga att vi hade råd med en del misstag. Men det har vi inte i nu när vi spelar i ettan, fastslår Persson. – Det känns hemskt att vi skulle kunna ha haft sex poäng nu. Istället har vi tre. En sån här match ska man bara vinna, säger en förkrossad KFF-tränare. På lördag väntar Husqvarna hemma på Kristianstads idrottsplats. – Det är bara att bryta ihop och komma igen. Peter Hiir-Salakka var KFF:s främste aktör. Innermittfältaren gick segrande ur de flesta en mot en-duellerna och signerade sin vana trogen en stabil insats.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.