Bandmedlem förnekar rattfylleri

Hässleholm Enligt åklagaren hade 21-åringen upp emot 1,3 promille i blodet när han den 30 maj förra året satte sig i bilen på artistcampingen på Siesta och körde fram och blockerade dörren till en bajamaja.
Hässleholm • Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt åklagaren hade 21-åringen upp emot 1,3 promille i blodet när han den 30 maj förra året satte sig i bilen på artistcampingen på Siesta och körde fram och blockerade dörren till en bajamaja. Den yngre kvinna som befann sig på toaletten vid tidpunkten för händelsen hade ingen möjlighet att komma ut. – Vi fick en idé om att spela tjejen ett spratt. Eftersom jag var den ende i bandet som inte hade druckit körde jag fram och ställde bilen vid bajamajan. Men jag körde inte in i den. När tjejen försökte öppna dörren, backade jag omedelbart tillbaka bilen. Det hela var över på några få sekunder, sa den 21-årige bandmedlemmen i Hässleholms tingsrätt. Om 21-åringen hade druckit någon alkohol före eller efter bilkörningen var den stora knäckfrågan under rättegången. 21-åringen själv hävdar att han möjligtvis drack "en eller två klunkar öl" i anslutning till händelsen, men att han var nykter när han tog bilen, vilket även två av hans kamrater i bandet intygade när de hördes som vittnen. – Vi såg inte att han drack något förrän vi satt utanför tältet och festade – och det var efter det här med bajamajan. Två andra vittnen, båda funktionärer, gav dock en helt annan bild av händelseförloppet och hävdar att 21-åringen stank både alkohol och "raglade ut ur bilen" när de beslagtog bilnycklarna från honom. – Han sluddrade och var märkbart berusad, sa en av funktionärerna. 21-åringens försvarsadvokat Max Fredriksson menade dock att åtalet inte är styrkt och yrkade på att hans klient ska frias. – Det dröjde mellan 15-25 minuter innan polis kom till platsen. Ingen, varken funktionärer eller vakter, hade då full koll på vad min klient gjorde. Under den tiden kan han mycket väl, som han själv säger, ha druckit en ansenlig mängd alkohol. Att han luktade lite öl är inget konstigt om han tog en eller två klunkar före körningen. Kammaråklagare Malin Paulsson höll inte med och yrkade på att 21-åringen ska dömas till villkorlig dom och samhällstjänst. Dom meddelas den 13 maj.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.