Korvvagnen måste rulla vidare

Nyheter – En korvvagn är något flyttbart och dess uppställning har en tillfällig karaktär, klargör stadsbyggnadskontoret i underlaget till nämndens beslut.
Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Ägaren av korvvagnen har fått nej på en ansökan om bygglov för vagnen
Ägaren av korvvagnen har fått nej på en ansökan om bygglov för vagnen

– En korvvagn är något flyttbart och dess uppställning har en tillfällig karaktär, klargör stadsbyggnadskontoret i underlaget till nämndens beslut. En uppställning dygnet runt "vore olämplig och strider mot kommunens policy om hur torget ska användas". Den sökande har velat ha ett tillfälligt bygglov för korvvagnen i ett år för att minska de ekonomiska förlusterna och få ner avskrivningstiden på vagnen. Som skäl anger han också att det är svårt att få in vagnen på den plats han anvisats av kommunen. Från kommunen ska han ha fått ett muntligt besked om få stå kvar över natten, men samtidigt uppmanats söka bygglov, vilket han nu således gjort. Vidare säger han att vagnen inte är anpassad för det sortiment av pasta som han planerar att införa på grund av det bortfall i omsättningen som han påstår har uppstått efter att han tvingats flytta vagnen till Västra Storgatan.Tidigare stod den på andra sidan av torget, på Östra Storgatan. Slutligen uppger han att han tänker återkomma med en ansökan om bygglov för en fast byggnad på platsen. Nämnden villa ha det som i dag; en flyttbar vagn för försäljning av snabbmat där tiderna den får stå uppställd på torget regleras i ett hyresavtal. – Torget är och bör förbli ett torg där man bedriver handel av tillfällig karaktär, sägs det i beslutet. Således är en permanent byggnad för försäljning av snabbmat inget man tillåter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.