Majbrasor hotade i många kommuner

Nyheter - Det är alldeles för torrt i markerna och risken för spridning av elden är stor.
Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix/Arkiv
Foto: Scanpix/Arkiv

- Det är alldeles för torrt i markerna och risken för spridning av elden är stor. Därför råder det eldningsförbud i flera nordvästskånska kommuner, säger stabsbrandmästare Roger Norén vid Helsingborgs brandförsvar till Helsingborgs Dagblad på nätet. I nordvästra Skåne har nio av tio kommuner förbjudit eldning. På måndagen utfärdade även länsstyrelsen i Kalmar län ett eldningsförbud. Räddningstjänsten i länet har beslutat att inte ge någon dispens för arrangörer av majbrasor, skriver Barometern. Eldningsförbud råder även i Blekinges och Kronobergs län, enligt Blekinge Läns Tidning. I en rad kommuner i Södra Älvsborg verkar det också som att brasorna ställs in efter problem med gräsbränder i området den senaste tiden. Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund införde på tisdagen ett eldningsförbud som berör kommunerna i området, skriver Borås tidning. - Man får väl njuta av det fina vädret istället för brasor, säger Markus Bodén på räddningstjänsten i Borås till tidningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.