Minskat intresse för Lundqvist

Sport New York Rangers stjärnmålvakt var en av fem svenska NHL-spelare som blev tillgängliga natten till onsdagen när de åkte ur Stanley cup-slutspelet.
Sport • Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Jonas Gustavsson under Tre Kronors värmning inför kvällsmatchen mot USA under VM i ishockey i PostFinance-Arena i Bern. Foto: Claudio Brescia/Scanpix
Jonas Gustavsson under Tre Kronors värmning inför kvällsmatchen mot USA under VM i ishockey i PostFinance-Arena i Bern. Foto: Claudio Brescia/Scanpix

New York Rangers stjärnmålvakt var en av fem svenska NHL-spelare som blev tillgängliga natten till onsdagen när de åkte ur Stanley cup-slutspelet. De fyra andra är New Jerseys backar Niclas Hävelid och Johnny Oduya och Lundqvists lagkamrater Markus Näslund och Fredrik Sjöström, båda forwards. Sedan i tisdags finns också backen Douglas Murray, San Jose, tillgänglig. Men skadesituationen i Tre Kronor innebär att Gustafsson fortsätter att avvakta. - Vi har två platser kvar och vi har en situation med skador så vi måste vara väldigt försiktiga med vad vi gör, säger Gustafsson. På onsdagen stod det klart att Stefan Livs skada hindrar honom från spel mot USA. Det innebär att Jonas Gustavsson anmäls och går in direkt och gör sin VM-debut. Johan Holmqvist, som stod i premiären, blir reservmålvakt. Anton Strålman anlände till Bern i tisdags kväll och spelar mot USA. Lagkaptenen Kenny Jönsson genomförde matchvärmningen utan synbara problem, men osäkerheten kring hans höftproblem finns fortfarande. - Inför förra matchen var problemet att han stelnade till mellan värmningen och matchen. Vi ska ge honom behandling och så får vi se hur det ser ut när vi närmar oss match, säger landslagsläkaren Björn Waldebäck. Efter onsdagskvällens match får Bengt-Åke Gustafsson anmäla två spelare till. Tre Kronor har bara sex backar och en av de två platserna lär vara vikt för en back. Förmodligen avvaktar han för att se hur Jonas Gustavsson sköter sig och hur det går med Kenny Jönssons höft innan han bestämmer sig för den andra platsen. Förutom de utslagna NHL-backarna finns också Linköpings Carl Gunnarsson på plats i Bern oanmäld. Gustafsson garderade sig en aning gällande Henrik Lundqvist när han fick frågan om han inte var VM-aktuell längre. - Det behöver det inte betyda, men i dagsläget är han inte det. Vi måste leva för nuet, sade han. Jonas Gustavsson har inte spelat en match sedan Färjestad säkrade SM-guldet för exakt tre veckor sedan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.