Sämre trygghet med centerförslag

Opinion Jag är mycket kritisk till att Centerpartiet vill försämra LAS (lagen om anställningsskydd) för ungdomar.
Opinion • Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Jag är mycket kritisk till att Centerpartiet vill försämra LAS (lagen om anställningsskydd) för ungdomar. Varför tror Centerpartiet att arbetsmarknaden blir bättre om arbetsgivarna får en förstärkt makt över ungdomar? Vi behöver istället stärka anställningstryggheten, det finns många arbetsgivare som utnyttjar ungdomar genom att till exempel endast erbjuda behovsanställningar och extremt låga löner. Om Centerpartiet får igenom sitt förslag om en försämrad anställningstrygghet för ungdomar så får vi med stor sannolikhet ett kallare samhälle med låglönejobb.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.