Stor glädje på konstgräset

Hässleholm – Det är egentligen bara näten till landhockeymålen som fattas.
Hässleholm • Publicerad 29 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Glada fotbollskillar som nu fått en fin arena mitt i bostadsområdet. Foto: HELENE NORDGREN.
Glada fotbollskillar som nu fått en fin arena mitt i bostadsområdet. Foto: HELENE NORDGREN.

– Det är egentligen bara näten till landhockeymålen som fattas. I övrigt är den helt klart, säger Ronnie Henriksen, från Park i Syd från Mörarp utanför Helsingborg. Det är en inhägnad sportplan med måtten 20 gånger 40 meter där man förutom fotboll också kan spela innebandy/landhockey, handboll och basket.

– Det är det bästa de har gjort här ute. Det är mycket bra. Alla är glada, konstaterade Grevat Spahija som bor i området. Fastigheterna i området ägs av Hässleholmsbyggen AB som satsat 1,5 miljoner kronor för den här multisportplanen som också har plastgräs likt den sportplan som finns på Rosengård i Malmö. Samtliga boende på Ljungdala har tillträde till planen som placerats där den gamla tennisplanen låg. – Vi vill ju göra något för barn och ungdomar på Ljungdala. V i tror på området och vill satsa här, konstaterar Hässleholmsbyggens vd Stephan Persson. En multisportplan är det nya i samband med större bostadsområden. Ett helt nytt grepp för flera olika sporter. – Det finns ännu inte så många och den här i Hässleholm är den första som vi monterat, säger Ronnie Henriksen. Själva konstgräsplanen är inhägnad med 56 sektioner som skruvats fast med bortåt 600 bultar och stolparna har gjutits ner i marken. – Det märks att både små och stora tycker det är väldigt kul. Här har varit folk under hela tiden som vi monterat anläggningen. Och när Norra Skåne var på besök på tisdagseftermiddagen var det fullt ös på banan. – Skriv att jag är Zlatan och skriv att jag är Ronaldo löd det från flera olika håll och vem vet, kanske dyker det upp en ny Zlatan som en gång började trixa med bollen på multisportplanen på Ljungdala i Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.