Stoffe vann Lille Mats

Sport Ledningen behöll han utan problem in i mål och Vinslövssonen vann därmed Hässleholms Motorklubbs asfaltsprint för andra året i rad.
Sport • Publicerad 3 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
myser med sonen Liam
myser med sonen Liam

Ledningen behöll han utan problem in i mål och Vinslövssonen vann därmed Hässleholms Motorklubbs asfaltsprint för andra året i rad. Att fegköra sig till vinsten fanns inte på kartan, även om han troligen hade klarat det. – Det funkar inte så, det har man fått lära sig. Detta blev väl ingen urladdning men det räckte. Riktigt nice, utbrister Stoffe. Marginalen till tvåan, Mats Andersson från Eslöv, blev till slut hela 19 sekunder. Stoffe ledde från första till sista sträcka i sin Subaru och det blev aldrig någon riktig kamp om slutsegern. Men sträckrekord blev det. Jimmy Joges rekordtid från 2007 putsades med sex tiondelar. Stoffe körde de två varven, åtta kilometer, på 4:39,9. – Det gäller att ta chansen när den finns, säger Stoffe med ett brett leende. En annan HLMK-förare som gjorde en bra tävling i lördags är Ebbe Nilsson, som kämpade till sig en fin fjärdeplats i Klass 2 och blev femma totalt. Hans största konkurrent i asfaltscupen Yokohamamästerskapen, danske Brian Madsen, kunde han inte hota. Madsen knep tredjeplatsen, drygt 15 sekunder snabbare än Nilsson. – Jag får vara nöjd, här är många duktiga danskar med, menar Ebbe Nilsson. Johan Green, HLMK, körde upp sig från en 29:e-plats inför sista sträckan och slutade på plats 23. Trots tekniska problem med Golfen är han hyfsat nöjd med sin insats. – Körningen stämde bra. Jag fegade lite i bromspunkterna, men när det strular mycket är det lätt att fega. Detta var bara fjärde tävlingen med bilen och det blir bättre och bättre, säger Johan Green. Solskenet flödade, som vanligt när rallysprinten skulle avgöras, över garnisonsområdet och arrangörerna låg till och med före tidsschemat. Men när halva startfältet ännu inte kört sin sista sträcka, kom rapporter om en incident några meter före mål. Fredrik Nilsson, SMK Hörby, hade kört sin Volvo 242 i för hög fart i banans sista sväng, däcken hade tappat allt fäste och bilen brakat in i en lyktstolpe. Ingen skadades och efter ett kort uppehåll fortsatte tävlingen. Trots incidenten var tävlingsledare C G Wilke belåten med dagen. – Mycket nöjd! Det är skönt när det inte händer allvarligare olyckor än de med bara materiella skador, säger Wilke. Han beräknar publiksiffran till runt 3000, i så fall lika stor publik som vid förra årets tävling. 118 bilar kom till start. Den prestigefyllda landskampen mellan Sverige och Danmark vanns av svenskarna med klara 43-20. Tidsschemat höll, trots förseningen efter kraschen i lyktstolpen. C G Wilke hade inget att klaga på. För Stoffe Nilsson väntar ett späckat program med tävlingar varje helg ett bra tag framöver. Han verkar onekligen laddad inför nya uppgifter. – Mycket vill ha mer, säger Stoffe Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.