Artikeln saknar rubrik

Sport Den hypade welterviktmatchen - The Battle Of East And West – mellan Manny \"the Pacman\" Pacquiao och Ricky \"the Hitman\" Hatton levde inte upp till förväntningarna i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas i lördags kväll.
Sport • Publicerad 4 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Den hypade welterviktmatchen - The Battle Of East And West – mellan Manny "the Pacman" Pacquiao och Ricky "the Hitman" Hatton levde inte upp till förväntningarna i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas i lördags kväll. Inte om du heter Ricky Hatton i varje fall. Den filippinske nationalidolen Pacquiao gjorde processen kort med engelsmannen Hutton och vann på TKO redan i andra ronden, samtidigt som han på ett imponerande sätt åter igen visade varför han kallas världens bästa boxare "pound-for-pound". Ärligt talat var det aldrig något snack om vem som skulle gå segrandes ur striden trots att Hutton inledde aggressivast med sin sedvanliga full rulle framåt stil. Pacquiao bemötte Hattons förutsägbara närstridsslag med retligt effektiva kontringsattacker mot engelsmannens huvud. Redan i mitten av första ronden dånade Hatton i mattan och fick ta räkning till åtta och minuten senare var det favorit i repris när han stod på näsan igen. Faktum är att Pacquiao var så överlägsen i slutet av ronden att hade den pågått några sekunder till hade inte ens gonggongen räddat "det vita hoppet" från Manchester. Hatton inledde andra ronden med samma okontrollerade vevande, men denna gången hade han inte samma tur med gonggongen när Pacquiao lade i ytterligare en växel. En sekund från slutet åkte "the Hit Man" på en på en magnifik vänsterkrok i ren Rocky Balboa-stil som sände engelsmannen som en klubbad oxe i mattan för tredje och sista gången. En livlös Hatton låg nere för räkning i över två minuter utan att röra sig och det tog åtminstone ytterligare ett dussin minuter innan han lyckades masa sig ur ringen, samtidigt som Pacquiao stod på repen och saluterade publikum utan att verka ha förtagit sig nämnvärt. Med tanke på att detta börja bli en vana för "the Pac Man" kanske filippinen borde ändra sitt smeknamn till "Mr. Ass Whopper". Pacquiaos meriterande seger kan innebära att ett riktigt drömmöte väntar i december. Tidigare under dagen annonserades det nämligen ut att den obesegrade Floyd Mayweather, Jr. gör comeback. Ett möte mellan Mayweather, Jr. och Pacquiao har alla möjligheter att bli en av tidernas mest minnesvärda matcher…om mötet nu blir av vill säga. Bruno Pokas/Norra Skåne

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.