Wings & Tracks stor succé

Markaryd Bo Marntell tillsammans med medlemmarna i Markaryds Flygklubb hade en svettig dag.
Publicerad 4 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Bo Marntell och Willy Ingemansson med en bandtraktor frÂn Âr 1938 och en schaktvagn frÂn 1950. Foto: SIGBRIT SVENSSON.
Bo Marntell och Willy Ingemansson med en bandtraktor frÂn Âr 1938 och en schaktvagn frÂn 1950. Foto: SIGBRIT SVENSSON.

Bo Marntell tillsammans med medlemmarna i Markaryds Flygklubb hade en svettig dag. Uppåt 2000 besökare kom och hade trevligt tillsammans med nyputsade och inte så nyputsade gamla entreprenadmaskiner, gamla traktorer, tillsammans minst 30 st. Många militärjeepar kom, ett stort antal gamla fina veteranbilar och ungefär 20 flygplan landade och startade på fältet under dagen. – Jag och min bror har hållit på med att renovera våra Mercedes Pagoda i fyra år, berättar Tomas och Harry Salomonsson från Hannabad om sina vackra tvåsitsiga sportvagnar. Årsmodellerna är från 1969 och 1986. De blänkte alldeles fantastiskt i solskenet. Blänkte gjorde också Arne Gunnarssons lilla fina sportvagn Swift från år 1925. När han klätt på sig skinnhuva och jacka och startat – med vev, det gick på två drag – och motorn hade satt igång att spinna, kom två gott och väl meterhöga pojkar och ville åka med. Det fick de. Alla som var där hade utan tvekan en härlig dag i solskenet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.