Hemvärnets högsta profil

Markaryd Som började med att Lindgren klippte bandet till vägen till den numera mycket fräscha hemvärnsgården.
Publicerad 5 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Bland alla galoner
Bland alla galoner

Som började med att Lindgren klippte bandet till vägen till den numera mycket fräscha hemvärnsgården. Med det lite kaxiga namnet Regementsgatan.

Därefter blev det pompa när Älmhults Musikkår inledde talandet i Folkets Hus. Ekenberg beskrev den framtid som väntade hemvärnet – ganska optimistiskt faktiskt. Där generalen väl beskrev den nytta hemvärnet gjorde, både i försvaret och det civila samhället. Ett stöd för sin organisation hade han i riksdagsledamoten Lindgren, som sade att hon var stolt över vad hemvärnet representerade och utförde. Vilket fylldes på av kommunalrådet Bengt Germundsson, som var tacksam för vad hemvärnet gjort i brand-, översvämnings- och storminsatser. Generalen fick med sig ett Markarydsstandar hem. Och hemvärnets Markaryds/Ljungbykompani fick egen fana.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.