Stort avbrott för Comhems kunder

Nyheter - Vi fick ett strömavbrott precis före klockan 20.
Publicerad 5 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

- Vi fick ett strömavbrott precis före klockan 20. Strömavbrottet slog ut den centrala funktionen som vi har för att distribuera våra tjänster som tv, bredband och telefoni, säger Maria Stråhle, pressansvarig vid Comhem, till TT. Felet ledde till att bolagets ungefär 500 000 kunder inte kunde se digital-tv. Det påverkade även tjänster som bredband och ip-telefoni. - Just nu vet jag inte i vilken utsträckning. För de som följde fotbollsmatchen mellan Trelleborgs FF och AIK, som sändes på pay-per-view, innebar avbrottet att de missade matchens andra halvlek. Under kvällen låg Comhems egen hemsida nere. Vid 21.30 började bolagets tjänster fungera igen. - Vi startar tv-kanalerna allt eftersom. Det går inte att sätta i gång alla samtidigt utan vi tar det successivt, säger Maria Stråhle. Hon säger att tjänster som bredband och ip-telefoni också kommer att börja fungera efterhand. Maria Stråhle har inga uppgifter om vad som orsakade strömavbrottet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.