Fick egen Nalle

Markaryd Och så förstås med barnen, och det var deras förväntan som märktes.
Publicerad 6 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Barnen tog väl emot förskolan Nalle och den nalle som bosatte sig där. FOTO: DAN ROSENGREN
Barnen tog väl emot förskolan Nalle och den nalle som bosatte sig där. FOTO: DAN ROSENGREN

Och så förstås med barnen, och det var deras förväntan som märktes. Kanske inte så mycket över invigningstal och annat – det var när deras egen Nalle flyttade in, med resväska och allt. En väska som snabbt stuvades in i huset med hjälp av många barn. Att det fanns intressanta saker i väskan gjorde inte skeendet långsammare, och till detta kom att invigningstalande Kim Brynte, ordförande i utbildnings- och kulturnämnden hade med sig en extra present. Brynte tog upp själva processen mot en ny förskola i sitt invigningstal. – Det handlar om ett rekord i detta fallet. Inte nog med att det gick snabbt när lägenhetsförskolans start på Intäppan gick fort. Efter att beslutet om att flytta den till Timsfors skola, har det gått rekordsnabbt, sade Brynte. Rektorn Lennart Johansson hade dessförinnan bjudit välkommen, och dessutom varnat för den björn som kunde tänkas störas av invigningen. Trots att det handlar om ett så kallat modulhus, kändes denna förskola inte alls provisorisk. Personal och barn har snabbt gjort atmosfär och inredning hemlik – och detta visades, efter invigningen, för en ganska stor publik. 18 barn har sin fasta plats på nya Nallen. Och det blev som sig bör också lite invigningssnacks och dricka på rätta sätt, när gästerna väl kom inomhus i det annars ganska ogästvänliga vädret. Sett till att det inte för länge sedan diskuterades nedläggning av både denna skola och Traryds, kunde de flesta se att beslutet om att behålla båda, med garantier för "fyra skolor i kommunen", var ett alldeles rätt beslut.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.