Tonårspojkar åtalas för yxhot

Hässleholm Samtidigt upptäckte hon att någon skrivit grova okvädingsord med en tuschpenna på hennes bil.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Samtidigt upptäckte hon att någon skrivit grova okvädingsord med en tuschpenna på hennes bil. – Jag blev jätterädd, säger hon i polisförhören. På onsdagen åtalades två ynglingar, 16 och 18 år gamla, för olaga hot och skadegörelse. De åtalas även för stöld och skadegörelse efter ett inbrott i scoutstugan i Hästveda någon gång mellan den 30 april och 6 maj.' Vid inbrottet stals en brandsläckare och en gardin samt den yxa som hittades i trädet utanför kvinnans hus. De två ynglingarna misstänks även ha skadat golvmattan i stugan genom att skriva könsord med tuschpenna på den.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.