Tyst om uppgörelse kring de mobbade bröderna

Hässleholm Att kommunen gått med på att betala vars 40 000 kronor till bröderna bekräftas dock av kommunens advokat, Magnus Thunell i Stockholm.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Att kommunen gått med på att betala vars 40 000 kronor till bröderna bekräftas dock av kommunens advokat, Magnus Thunell i Stockholm. Därutöver berättar han inget om uppgörelsen eller förhandlingarna. Och från kommunalt håll anses inte att förlikningen innebär att kommunen erkänner fel eller brister. - Jag håller inte med om att kommunen erkänner skuld för att man gjort upp i godo genom förlikning. Förlikning innebär att man stryker ett streck över hela historien och inte vidare kommenterar den. Det hör till reglerna, förklarar grundskolechefen Karin Karlén. Det var diskrimineringsombudsmannen DO som stämt kommunen på vardera 80 000 kronor till de två bröderna som utsatts för mobbning på Bjärnums skola. Bröderna kommer ursprungligen från Gambia och utsattes för trakasserier på grund av sin hudfärg. DO beskyllde skolan och kommunen för att ha gjort för lite för att stoppa mobbningen. Skolan och kommunen hävdar däremot att man gjort vad man kunnat och agerat enligt reglerna för att komma till rätta med problemen. Fallet skulle avgjorts av Hässleholms Tingsrätt med början igår onsdag. Men parterna gjorde upp i godo och rättegången ställdes in på tisdagseftermiddagen.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.