Felaktigheter om Bjärnumhus

Opinion Svar till insändaren från \"Hyresgäster i Stiftelsen Bjärnumhus\".
Opinion • Publicerad 7 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Svar till insändaren från "Hyresgäster i Stiftelsen Bjärnumhus". Stiftelsen Bjärnumhus består av fyra fastigheter, en i Mala och tre i Bjärnum (totalt 123 lägenheter). Fastigheterna är byggda på sextiotalet vilket innebär att underhållsbehovet har ökat de senaste åren. Stiftelsens styrelse har i uppdrag att förvalta och underhålla fastigheterna på ett seriöst vis, inte att låta fastigheterna förfalla eller att riva någon av dem. I insändaren stod flera felaktiga uppgifter om hyror och hyreshöjningar, till och med att stiftelsens hyror var de högsta i kommunen. Därav vill vi öppet redovisa stiftelsens hyror och hyressättning sedan 2003, se tabeller här ovan. Hyresgästerna i Stiftelsen Bjärnumhus har haft och har fortfarande i förhållande till Hässleholmsbyggens fastigheter, lägre hyror. Under perioden 2004-2008 har vi investerat för cirka 13,5 miljoner kronor samt har genomfört lägenhetsunderhåll för cirka 4 miljoner kronor. Till grund för detta finns en tioårig underhållsplan som revideras årligen. Att få nya badrum, fönster, en trevlig yttre miljö och god service, anser vi inte är fel. Bland mycket annat har även Stiftelsen satsat på att bli av med oljeberoendet i samtliga fastigheter, för att på så sätt minska klimatpåverkan och för att vi alla ska få en bättre framtida miljö. Styrelsens ambition är att hyresgästerna ska trivas och ha ett bra boende. För att undvika höga hyreshöjningar i framtiden har vi en sund ekonomisk planering i förhållande till underhålls- och driftskostnaderna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.