Gick till attack med yxa

Nyheter Angriparen gav emellertid inte upp, utan gick till förnyad attack.
Publicerad 7 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Angriparen gav emellertid inte upp, utan gick till förnyad attack. Han satte sig grensle över målsäganden och höjde yxan igen och måttade ett nytt hugg. Då kastade några av de andra gästerna på festen sig över gärningsmannen och avväpnade honom. Händelsen inträffade i Bromölla den 14 december i fjol, och får nu sitt rättsliga efterspel Häromdagen åtalades 34-åringen för misshandel och försök till grov misshandel. Målsäganden är också misstänkt för brott, efter att ha misshandlat en annan man tidigare på kvällen. 34-åringen förnekar brott. – Jag tog med yxan för att skrämmas, absolut inte för att använda den mot någon person, säger mannen. Åklagaren ser allvarligt på det inträffade: – Misshandelsförsöket ska bedömas som grovt då den tilltalade genom slag med yxa visat särskild hänsynslöshet, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.