En fartfylld föreställning med Showdansgruppen

Hässleholm Föreställningarna startar och slutar med föreningens alla 150 dansare och det gäller att vara ute i god tid för att få tag i en biljett.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021

Föreställningarna startar och slutar med föreningens alla 150 dansare och det gäller att vara ute i god tid för att få tag i en biljett. Igår kväll strax innan genrepet fick ordförande Ninni Carlsson veta att det bara fanns ett 50-tal biljetter kvar till de två föreställningarna. – Våra shower är oerhört populära. Föreningen bildades och startade sin verksamhet år 2002 och har ökat stadigt sedan dess.

Idag finns det elva olika dansgrupper. Ninna Carlsson berättar att Showdansgruppens dansgrupper är öppna för barn och ungdomar i åldrarna 6 år och uppåt. – Och de flesta ungdomarna kommer från Hässleholms kommun.Den första showen hade föreningen redan 2003 i maj. Och sedan dess avslutar de alltid sin verksamhet med att ha en stor show i Kulturhusets Röda Salong. – Det är årets höjdpunkt för tjejerna. Att få gå in i en loge för att sminka och klä upp sig för att sedan stå på scenen inför en fullsatt salong är stort, berättar Ninna Carlsson. Att det är övervägande tjejer som är med i föreningen tycker hon är lite synd. – Det är alltid trevligt med blandade grupper. Just nu har vi två tre killar som är med och dansar, men vi ska försöka starta en killgrupp i höst. Dagens dansshow blir den sjunde i rad och Ninna Carlsson hoppas det blir många fler.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.