Nytt område vid Getesjön

Markaryd Planer finns att anlägga ett nytt område precis öster om Getesjön, mellan sjön och den nya parallellvägen mellan centrum och norra infarten.
Publicerad 8 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
planers vid Getesjön.
planers vid Getesjön.

Planer finns att anlägga ett nytt område precis öster om Getesjön, mellan sjön och den nya parallellvägen mellan centrum och norra infarten. Inom det aktuella området får 17 nya villor plats, och ryms på ritning – med marginaler från både sjön och vägen. Det är bland annat flera centimeters mellanrum till den 100-metersgräns som omfattas av strandskyddet. Det nya området kan också innebära en dellösning på hur fotgängare och cyklister skall ta sig från centrum till norra infarten – ett problem som påvisats, men vars lösning det anses inte finnas pengar till.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.