All trovärdighet är borta

Sport Det avgörs när vi pollenallergiker haft vå värsta stund – det vill säga en bra bit inpå vårkanten.
Sport • Publicerad 9 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Det avgörs när vi pollenallergiker haft vå värsta stund – det vill säga en bra bit inpå vårkanten. TV6 kör med rena rama hejarklacksjournalistiken där det ryggdunkas och skämtas med förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. Ibland får man känslan att han också jobbar för TV6 och bara coachar Tre Kronor lite vid sidan om. Och när dessutom den före detta riksbusen Håkan Södergren utnämndes till regelexpert försvann all trovärdighet. Peter Wolff är värvaransvarig i IFK Hässleholm och han kan i år mycket väl ha haft sport-Sveriges enklaste uppdrag. Inför årets säsong var nämligen IFK-tränarna Daniel Nilsson och Alf Jönsson nöjda med sin trupp och ville inte ha några nya spelare. Wolff, som annars mer än gärna lockat spelare till IFK, fick därmed sitta sysslolös under vinters silly season. Samtidigt kan det vara skönt för honom att inte behöva beskyllas för fiaskovärvningar som Robert Drwiega, Marcus Hansson, Karim Kange, Duong Thach och Mattias Thurban. Intresset för engelska Premier League är oerhört stort i Asien. Man vågar knappt tänka tanken hur mycket pengar klubbarna tjänar på souvenirförsäljning. Singalesen Mark Rozario visade sin hängivenhet till Liverpool FC på sitt eget lilla sätt. När han äktade sin fru Sara lät han sy upp en kudde med Liverpools klubbmärke som motiv. På kudden bars sedan vigselringarna in. Numera återfinns kudden i Marks och Saras säng, och vem som är mest nöjd med får ni kära läsare själva lista ut. Om tre veckor är det dags för årets stora händelse –Elitloppshelgen (Mors Dag får ursäkta). Traditionsenligt tar undertecknad plats på Första parkett för att se när Igor Font leker hem världens största sprinterlopp. Att jag dessutom får spela skjortan av resekamraterna "Päran", "Roffe", "Svempa" och "Jumbo" ser jag som en ren bonus.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.