Glimåkras tjejer spurtade bäst på Vilans idrottsplats

Östra Göinge – Men det var en ren bonuspoäng för vår del, menade Glimåkratränaren Peter Håkansson som ansåg att hans lag visade alldeles för stor respekt för motståndarna och inledningsvis uppträdde lite för fegt.
Östra Göinge • Publicerad 10 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

– Men det var en ren bonuspoäng för vår del, menade Glimåkratränaren Peter Håkansson som ansåg att hans lag visade alldeles för stor respekt för motståndarna och inledningsvis uppträdde lite för fegt. – Men motståndarna var också riktigt bra och man har ett helt annat bolltempo än vi! Kristianstadstjejerna kom med en bra uppställning innehållande bland annat spelare som Emma Sjödahl. I första halvlek var det också frågan om en utspelning och gästerna fick vara mycket tacksamma för att man bara kom undan med ett enda baklängesmål. Hemmalagets mål gjordes av förra IFK Hässleholmsspelaren, Emma Unkuri. När sedan Kristianstadstjejerna gjorde 2–0 efter 55 minuter genom Frida Parkhagen såg det riktigt mörkt ut för gästerna. – Men vi har ett riktigt starkt kollektiv som vi lever högt på, berömde Peter Håkansson. Med 20 minuter kvar att spela gjorde också Glimåkras Fanny Lundgren en egen dribblingsraid och fick till ett bra skott från 25 meter vilket betydde reducering. I den 83:e minuten kom kvitteringen sedan Veronika Persson spelat fram Nellie Persson som skjutit 2–2. Glimåkrapoängen var frukten av ett starkt lagspel men extra plus går ändå till Madeleine Andersson i målet och Sara Rolandsson på innermittfältet.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.