”Ta vara på EU-kritiker”

Hässleholm Det konstaterade vänsterpartiets ledare Lars Ohly när han på onsdagen medverkade vid partiets valmöte på Stortorget.
Hässleholm • Publicerad 10 maj 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Lars Ohly. Foto: Stefan Sandström
Lars Ohly. Foto: Stefan Sandström

Det konstaterade vänsterpartiets ledare Lars Ohly när han på onsdagen medverkade vid partiets valmöte på Stortorget. .– Vi är ju det mest kritiska riksdagspartiet till EU, konstaterade Lars Ohly som liksom Göran Persson har ett torp i Sörmland i Gnesta inte långt från Båven där Göran Persson har sitt gods. – Den enda likheten är att mitt torp är ett torp medan Göran Perssons heter Torp. Lars Ohly uppmanade åhörarna att i alla fall rösta den 7 juni och då naturligtvis på vänsterpartiet. – Att vi skall rösta är naturligtvis självklart. Lars Ohly påpekade också att EU-politiken är inskriven i fördragen. – Det fördrag som gäller nu slår fast att marknadens frihet är viktigare än människors rättigheter. Det var det som EU:s domstol gjorde klart i Lavaldomen – svenska fackförbund får inte använda blockad eller strejk för att löntagare från andra EU-länder skall få lika lön för samma jobb. Därför att det hindrar den inre marknaden. Även vid vänsterpartiets torgmöte fanns det, liksom vid Sverigedemokraternas möte på tisdagen, polisiär bevakning. Dock inte i samma omfattning även om det kunde tyckas så då polisen på nytt förlagt en övning till centrala Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.