Hektisk första dag på jobbet

Hässleholm Just denna försäkring var Europaminister Stefan Fülle mycket nöjd med att ha fått göra i Sverige, sin första dag på jobbet.
Hässleholm • Publicerad 11 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Det hade Tjeckiens nyutnämnde Europaminister Stefan Fülle när han besökte Hässleholm.
– Vi ska inte lämna något ogjort i knäet på Sverige
Det hade Tjeckiens nyutnämnde Europaminister Stefan Fülle när han besökte Hässleholm. – Vi ska inte lämna något ogjort i knäet på Sverige

Just denna försäkring var Europaminister Stefan Fülle mycket nöjd med att ha fått göra i Sverige, sin första dag på jobbet. – Det har varit en hektiskt men mycket produktiv dag. Resan till Sverige har varit mycket viktig för mig, berättade han för Norra Skåne efter eftermiddagens avslutande paneldebatt. Stefan Fülle ingår i den nya så kallade "expertregeringen" i Tjeckien som gått in efter att den gamla regeringen avgått. Han anlände till Hässleholm på måndagen och flöt tillbaka till Prag redan under kvällen. – Ja det måste jag, jag ska till Bryssel imorgon. Innan avresan önskade han dock hinna med en lite promenad på stan. – Det vill jag gärna. När ert kommunalrådet berättade om Hässleholm tänker jag på förhållandena i min egen hemstad, Karlsbad. Jag känner igen mycket av det kommunalrådet berättade. Karlsbad, som staden heter på tyska, heter Karlovy Vary på tjeckiska och är en gammal känd kurort i västra Tjeckien med cirka 56 000 invånare. Europaminister Fülle hade också med sig lugnande besked när det gäller Lissabonfördraget som det tjeckiska parlamentet sade ja till i onsdags. Han tonade ner farhågorna för att EU-kritiske presidenten Vaclav Klaus ska försöka förhala sin underskrift av dokumentet, vilket är nödvändigt för att det ska gälla. Men enligt Stefan Fülle är detta en ickefråga och spekulationer i media. – Det viktigaste är att parlamentet godkänt och fattat sitt beslut. Presidentens åsikter är en sak, men det finns samtidigt en politisk verklighet att förhålla sig till och den är att vi bestämt oss för att anta fördraget, konstaterade Stefan Fülle diplomatiskt.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.