Antalet tortyrskadade ökar

Hässleholm På plats fanns förutom Aras Salih, filialens behandlande psykolog, även ansvariga för centret i Malmö.
Hässleholm • Publicerad 12 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

På plats fanns förutom Aras Salih, filialens behandlande psykolog, även ansvariga för centret i Malmö. – Antalet traumatiserade flyktingar ökar beroende på att det är svårare att få stanna i Sverige. Det är bara de mest utsatta och mest förföljda som får stanna, förklarar Barbro O"Connor som är verksamhetschef för Röda korsets behandlingscenter i Malmö som funnits i 21 år. Aras Salih finns på plats på andra våningen på Röda korsets butik Kupan på måndagar och tisdagar. På onsdagar och torsdagar finns han på filialen i Kristianstad. För att få komma hit behöver man remiss från vården. – Man kan också bara komma hit och knacka på men då kanske jag inte kan ta emot samma dag, berättar Aras Salih som är kurd och kom som flykting till Sverige för 20 år sedan Under invigningen medverkade även inbjudna från olika delar av sjukvården som samarbetar med behandlingscentret.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.