En dolkstöt mot simklubben i Osby

Opinion Ett 50-tal föräldrar och lika många ungdomar/ simmare var aktiva för att genomföra den största tävlingen i Osby simsällskaps historia.
Opinion • Publicerad 12 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
simklubben i Osby för ett gott arbete med handikapp-SM. Sen läggs förslag om att torrlägga simhallen vilket är som en dolkstöt menar Bengt Nyberg i sitt inlägg. På bilden Anders Olsson under SM-tävlingarna. Foto: Patric Berg
simklubben i Osby för ett gott arbete med handikapp-SM. Sen läggs förslag om att torrlägga simhallen vilket är som en dolkstöt menar Bengt Nyberg i sitt inlägg. På bilden Anders Olsson under SM-tävlingarna. Foto: Patric Berg

Ett 50-tal föräldrar och lika många ungdomar/ simmare var aktiva för att genomföra den största tävlingen i Osby simsällskaps historia. Många månaders ideellt arbete lades ner av styrelse och föräldrar i föreningen för att genomföra svenska mästerskapen i handikappsimning. Detta har dragit till sig stor uppmärksamhet till Osby kommun, från hela Sverige. Våra politiker berömde och tyckte att vi gjort ett mycket bra arbete. Vi fick också mycket beröm från svensk simning för en perfekt genomförd tävling (bästa SM någonsin enligt världsstjärnan Anders Olsson). Vad hände sedan? Nu kommer dolkstöten, tacken för alla ansträngningar och allt arbete som lagts ner under 40 år, för att bygga upp en väl fungerande förening, som sysselsätter ett par hundra ungdomar (cirka 70 procent flickor) och är Osbys tredje största idrottsklubb. Karamellen är uppäten och utan skrupler är politiker beredda att likvidera Osby simsällskap genom att torrlägga Osby simhall! Som vi gärna skulle backa upp våra kollegor inom föreningslivet, hoppas jag nu att alla backar upp Osby simsällskap i den här frågan. Där är precis som om man skulle ha sagt att vi bygger om ishallen till utställningshall, eller vi sätter potatis på idrottsplatsen istället, för då kan vi tjäna pengar på potatisen istället för att betala för underhåll. Man måste förstå vad det är man diskuterar. I Norra Skånes artikel kan man lätt tro att det är fullt möjligt att bussa alla skolornas ungdomar till Lönsboda för att simma. Men hur gör man med alla andra, alltså de aktiva simmarna som tränar sex dagar i veckan gånger två timmar? De kommer inte att få plats i Lönsbodas bassäng, om de inte ska träna på natten. Men tack, ni politiker som vågar reservera er mot sådana här vansinniga förslag. Det börjar ju snart dra ihop sig för val, så vi får väl se vilka som vågar ta på sig ansvaret för ett sådant här beslut. En av våra viktigaste uppgifter är att ta hand om våra ungdomar och ge dem en meningsfull, utvecklande fritid, detta sker bäst genom ideella föreningar. Jag trodde att Tommy Johansson arbetade för föreningarna, inte emot dem. Hoppas att det finns de som stödjer mig i den här frågan. Var inte tysta, utan tyck till och säg vad ni tycker.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.