Tjuvar stal kassaskåp från väskaffär i Gallerian

Hässleholm – Jättetrist, så klart, säger en butiksanställd på Lundbergs i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 12 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Stefan Sandström
Foto: Stefan Sandström

– Jättetrist, så klart, säger en butiksanställd på Lundbergs i Hässleholm. – Alla saker i butiken är i alla fall kvar, förutom ett kassaskåp. Men i det hade vi bara en mindre summa pengar. Stölden upptäcktes vid sjutiden på morgonen och polisen var snabbt på plats och spärrade av butiken. Vissa spår har också säkrats efter gärningsmännen, som polisen misstänker var minst två. Tjuvarna tog sig förmodligen in i Gallerian genom ett hål i väggen vid en lastbrygga i en annan del av fastigheten. De bröt sedan upp dörren till affären, gick in i lokalen och bar ut kassaskåpet. Det uppbrutna skåpet hittades efter ett par timmar, några kilometer söder om Hässleholm. – Ja, polisen ringde och berättade att tjuvarna slängt det ute på Hovdala, säger den anställde som trots det inträffade kunde hålla butiken öppen som vanligt under tisdagen. – Och det känns bra, tycker hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.